Timmerindustrie

Voor de timmerindustrie maken we togen, ronde kozijnen en speciale constructies. Voor renovatie kunnen mallen voor togen worden aangeleverd, die we inmeten en exact de toog volgens de mal kunnen maken, dit alles tegen zeer concurerende prijzen.

We kunnen schaven-vingerlassen in eigen bedrijf uitvoeren.

Het is daarbij geen enkel probleem om zelf, na overleg, het materaal aan te leveren, daarnaast kunnen we ook u het materiaal leveren.

Vraag een offerte aan

  Deze foto is van een kroonlijst van een kerkorgel. Het profiel moest exact aansluiten op het orgineel wat in 1860 gemaakt is. Het voorbeeld is  uit een serie van drie.

  Segmenten zijn onderling gevingerlast, verlijmd en gefreesd. De ontstane ringen zijn vervolgens opelkaar gelijmd.

  Om deze kroonlijst te maken waren er 36 sets profielbeitels nodig, ieder geslepen in een deel van het oude profiel.

  Door gebruik te maken van de mogelijkheden van de computergestuurde machines, ontstaan unieke mogelijkheden waarbij de glaslat direct uit de gebogen sponning wordt gesneden.

  Op deze foto  ziet u een bovendeel van een kerkkozijn. Het onderste gedeelte is door de timmerfabriek zelf gemaakt.

  Bij dit soort toegen leveren we standaard de glaslat mee, zodat u de toog alleen nog maar op uw eigen kozijn hoeft te plaatsen.

  We zijn daarentegen geen timmerfabriek.

  We hebben zelf de mogelijkheden om hout onder hoeken aan elkaar te vingerlassen en te frezen. Daarbij leveren we alle toge en ronde kozijne standaard met glaslatten en spouwlatten als optie.

  Ook enkele stuks kunnen we tegen een scherpe prijs aanbieden. Door een unieke productieoplossing kunnen we getoogde onderdorpels of ronde kozijnen tegen een zeer scherpe prijs aanbieden.