Over MDF

 

MDF is een schittert materiaal voor meubeltoepassingen.Het laat zich prima frezen, waarbij de zijkanten een strak resultaat geven.

Om beschadiging van de zijkanten te voorkomen, is het verstandig de hoekjes van een kleine ronding, bijvoorbeeld een R3 te voorzien, of door middel van een schuurklosje de scherpe kantjes eraf te halen.

MDF wordt standaard blank geleverd, het is dan lichtbruin van kleur. MDF is zeer poreus, waarbij bij het schilderen rekening mee moet worden gehouden.

Het strakste resultaat krijg je wanneer je de randen, die sterk zuigend zijn, eerste voorbehandeld met bijvoorbeeld verdunde witte houtlijm, waarmee deze zijkanten worden afgesloten.

Vervolgens schuren en rondom de grondlaag aanbrengen.

 

Wist u dat MDF ook in een aantal andere kleuren, zoals zwart leverbaar is. Gelakte zwarte plaat heeft een uitstraling van steen. Daarnaast is er ook een watervaste variant, die V313 wordt genoemd en vaak licht groen is van kleur.

Let wel bij de toepassing van de meeste MDF kunnen niet tegen water, alleen voor binnentoepassing in een droge ruimte.

Een MDF variant Tricoya is zeer geschikt voor buitentoepassingen, de fabrikant geeft een garantie voor onbehandelde buitentoepassingen van minimaal 50 jaar.

Wij kunnen alle soorten MDF leveren.